Voor wie is LRPG

Long rein playful gymnastics maakt zichzelf door de ongedwongen en speelse manier van gymnastiserend trainen, geschikt voor vrijwel ieder paard en ruiter.

Sietske

Friese merrie, 1997, allround opgeleid
Tot ons grote verdriet heeft Berith  05-02-2020 afscheid moeten nemen van Sietske.

Poppaea (Pops)

Shagya x KWPN merrie, 2000, springpaard     

Gedachtengoed en discipline

Natuurlijk vinden wij veiligheid voor jullie beiden van uiterst belang en zo ook dat je de oefeningen aanpast aan jullie beider niveau. De leeftijd van je paard, zijn en jouw lichamelijke mogelijkheden en/of beperkingen spelen zeker een belangrijke rol.   

Hieronder geven wij diverse voorbeelden van type paarden en ruiters waarbij wij hebben ondervonden dat Long rein playful gymnastics een van toegevoegde waarde trainingsvorm is:

54

De oudste pony ooit
 heeft een leefttijd van 54 jaar bereikt. De pony is de hengst van een Franse boer. De pony leefde van 1919 tot 1973.

35.5

Het kleinste paard ter wereld
woog bij zijn geboorte 2,7 kilo en mat 35,5 centimeter. Pintopony Einstein is volgens zijn Amerikaanse fokkers daarmee het kleinste paard ter wereld.

11125

De langste paardenparade is in handen van de Mongolian Horse Racing Sport en Training Federation. Op 9 augustus 2013 kwamen 11.125 paarden en ruiters uit 21 Mongoolse provincies samen in Ulaanbaatar (Mongoliƫ)

2.47

Het officiƫle record hoogspringen is 2.47 m. In 1949 werd dit record door het 15-jarige renpaard Huaso behaald. Er zijn paarden die hoger sprongen, maar deze zijn niet officieel bijgehouden.

Long Rein Playful Gymnastics een discipline van toegevoegde waarde

Ook voor jou als ruiter( ja inderdaad ruiter, aangezien je je paard op dezelfde manier begeleidt als onder het zadel) is Long rein playful gymnastics een discipline van toegevoegde waarde. Ben je nog wat angstig om te rijden, wil je eerst graag een band opbouwen met je paard, te groot geworden voor je pony of wil je graag een goede afwisseling in jullie training? Dan is deze tak van sport echt iets voor jou; je leert je paard beter kennen, bouwt zelfvertrouwen op, het brengt plezier in jullie samenwerking en je krijgt een beresterke conditie.