Wie zijn wij...

Twee dames, zes paarden die jou aan de hand van hun kennis, kunde, ervaringen en specialismen meenemen in een spelenderwijs lange teugel-traject tot een samenwerking met een mentaal/fysiek, gezond, fit en blij paard.

Alles willen weten omtrent je paard

Een combinatie van alles willen weten omtrent het paard zowel mentaal als fysiek, het met goed gevolg afgesloten specialistische instructeursopleidingen, opleidingen over de anatomie en biomechanica van het paard en de mens, het blijven volgen van lessen bij diegene die hun sporen al verdiend hebben in het correct en paard-vriendelijk trainen, cursussen omtrent het humane en paardenleergedrag, ruime kennis over voeding en huisvesting en paardenwelzijn op 1 te hebben te staan, maken Gemma en Berith tot de ideale mix om jou en je paard te begeleiden bij hun nieuw ontwikkelde trainingsvorm "Long Rein Playful Gymnastics."   

Onze paarden, van klein tot groot, van jong tot oud, van onbeleerd tot ruim opgeleid, van kerngezond tot diverse lichamelijke (ouderdom) kwaaltjes, dragen ieder hun steentje bij om te laten zien dat deze trainingsvorm geschikt is voor ieder paard.   

Stap voor stap nemen wij je mee, aan de hand van alle mogelijkheden en beperkingen van onze paarden, om te laten zien dat er voor jou en jouw paard ook een weg is. We willen je laten zien waar jij (ja, ook wij) tegen aan kunt lopen in dit leerproces met je paard, maar ook zeker bij jezelf. Hierbij geven we meerdere mogelijkheden en oplossingen, want ieder mens en ieder paard leert anders.  

35.5

Het kleinste paard 
ter wereld is de Argentijnse Falabella, genoemd naar de familie die
het ras ontwikkelde. Deze miniatuurpaardjes zijn slechts 35,5 tot 38 cm hoog!

3

Een eenhoorn is naast een mythologisch eenhoornig paard, ook de benaming voor een driespan van aangespannen paarden. Twee achterpaarden worden zijdelings direct voor de wagen aangespannen met voor zich een voorpaard

42

Het oudste renpaard
 ter wereld is 42 jaar geworden. Het paard was een Australische volbloed ruin. Tango Duke leefde van 1935 tot 1978.

2.19

Grootste paard ooit
 dat ooit werd geregistreerd, was de in Bedfordhire gefokte Shire-ruin Sampson. Hij is in 1946 geboren. 
Toen hij vier werd, had het paard een hoogte van 2,19 m bereikt!

Bekijk ons ook op YouTube

Je kunt ons ook vinden en volgen op Youtube ! Bekijk onze foto's en posts, like ons en blijf op de hoogte van ons laatste nieuws en onze evenementen!

Kijken op YouTube